Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2013 10:42 - за земята и хората
Автор: sdd Категория: Други   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2013 11:32


Вчера по ракиено време групировките на мафията в България(политическите крила) се обединиха в един юмрук и дружно гласуваха удължаване на мораториума върху придобиване на земя в страната от физически и юридически лица от други страни членки на ЕС.
Някои гласуваха"с отвращение", други декларираха, че "разбират", но това щяло да доведе до проблем за членството на страната в ЕС и щели да искат президентско вето...
От "медиите" на мафията пък дружно обявиха, че това е популистко решение, но какво пък- това е реалността...
А каква е реалността, тази в живота, а не в медиите на мафията?
Българската земеделска земя пустее, макар и не в такава степен като преди влизането ни в ЕС. Намаляването на пустеещите земи е пряко свързано с евросубсидиите-факт.
Българската земеделска земя е поне 10 пъти по-евтина от средноевропейския стандарт. Условията за развитие на земеделие в България са плачевни, инвестициите, които се изискват, са огромни, освен ако не искате да печелите от далавери с евросубсидии- тогава давате малък процент на мафията и сте в схемата. Както знаем, тук, в страната на мафията, всичко е схема!
Чужденците, не само от ЕС, но и от Пакистан и САЩ, Австралия и Буркина Фасо, могат и закупуват недвижими имоти, включително земеделски земи, на името на своите търговски дружества, регистрирани у нас. Всъщност, до момента най-голям е интересът към туристически имоти, а със земеделски земи се пробват предимно китайци. В повечето случаи- ги вземат под аренда, опитват различни култури за година-две и се отказват, поради познатите причини, поради които се отказват всички инвеститори- това, другари, е държавата на мафията. Ако искаш да инвестираш, или ставаш"наш" човек, което си има цена, или си тръгваш...
Така, основен стопанин на земеделската земя , както и на всичко друго у нас е мафията, разбира се. Мафията е обсебила плодородните земи на аренда, на безценица, чрез псевдокооперации и други"законни способи. Ниската цена ги устройва, разбира се. Евросубсидиите-също. Да не говорим за прословутите далавери по Сапард, сега по еврофондовете за развитие на регионите... Устройват ги и дребните производители, доколкото са останали. Защото те са роби на изкупваческата мафия. Спекулациите със зърно и далаверите с държавен резерв, също са доходоносни.
Каква е основата на всички тези схеми със земеделието- евтината, плодородна, пустееща земя.
Няма ли я нея, няма да има и мафия. Ако земята поскъпне 10 пъти, схемите се разпадат. От нея ще трябва да се печели с реално производство, с инвестиции, с дългогодишни стратегии и планиране. Няма да могат да се перат пари. Ще има много и  силни дребни и средни производители, собствениците на земя и кооператорите ще получават рента...Тоест- земеделието и собствеността ще са нормални.
Мафията не може да допусне това. Мафията, разбира се, има план. Планът, както винаги, включва едно задължително условие- да тупаме топката, да влошаваме положението, да създаваме хаос. А през това време схемите си вървят...
Е, разбрахте ли сега, защо гласуваха заедно? Някои интереси, са над групировките. И тогава има консенсус. И поделяне на територии.
А дребните и средните соственици на земи, както и дребните и средни земеделски производители, си остават роби на мафията... Засега.
ЕС отново се отлага...Илюзията, че ЕС ще ни спаси от мафията, без нашите собствени усилия, отново  се опроверга,затова- запретвайте ръкави-"операция чисти ръце".
PS: Реституцията на земеделските земи на практика не се е случила. Собствениците не могат да получат нищо за земята си, лишени са и от възможност да я обработват и да вземат реална рента от кооперациите. Земята си остана във владние на мафията- едри арендатори и собственици- новите частни ТКЗС-та(защо ли ви звучи познато от ситуацията с приватизирането на промишлеността)....Сега схемата е следната- отлагаме, докато успеем да изкупим повечето привлекателни земи на безценица, или принудително, срещу дълговете на обеднелите българи. След това мораториума пада и излизаме на европейския пазар с печалба поне 1000%.(десет пъти)
PPS: Собствеността върху земеделската земя е на практика без значение, когато има адекватни норми за нейното опазване и най-вече за ефективното й ползване. Когато собственикът бъде задължен или да я обработва, или да я отдава срещу рента,и от Африка да дойде, пак ще е български собственик, ще плаща данъци тук, и ще спазва нашите закони- земята е недвижима, нея няма как да я изнесат за скраб, иначе досега мафията щеше да я е изнесла. Но уви, засега ще гледаме мъртвите села, населени от старци, пусти къщи, без крави, кози и овце. На село вече има само кокошки и петли, котки и кучета . В апартаментите ви има повече домашни любимци, отколкото добитък по селата. Да не говорим, че броят на бездомните кучета скоро ще надхвърли броя на населението...



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sdd
Категория: Други
Прочетен: 8464
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930